Снимка CSD.bgПроизвол, беззаконие, липса на бъдеще: България е в клопката на

...
Снимка CSD.bgПроизвол, беззаконие, липса на бъдеще: България е в клопката на
Коментари Харесай

Щрамайер: Борисов, Доган, Пеевски, Гешев са само само симптоми на всеобщата разруха, следствие от прогнилата система на номенклатурата - спасена от БСП след 1989 г.

Снимка CSD.bg

Произвол, безвластие, липса на бъдеще: България е в клопката на всеобща съсипия. Срещу това стачкуват българите, споделя някогашният зам.-посланик на Германия в България К. Шрамайер в изявление на Дойче Веле.

Той обаче е черноглед. Ето за какво:

Каква е Вашата преценка? Защо стачкуват хората в България? Срещу Борисов? Срещу корупцията? Срещу Доган и Пеевски? Срещу Гешев?

Клаус Шрамайер:  Посочените от Вас лица са единствено признаци на всеобщата съсипия. А тя е разследване от прогнилата система на номенклатурата - " избавена " от Българска социалистическа партия след 1989 година, част от която са и олигарсите. Това е една система на произвол, безвластие и липса на бъдеще. Срещу това стачкуват българите.

Вие имате богат опит с митингите в България. Как завършват те всекидневно?

Клаус Шрамайер:  През последните 30 години България имаше няколко шанса да се освободи от злокобното завещание на номенклатурата и да стане демократична, правова страна. Но тя ги пропиля всичките. През 1989 при Горбачов България получи късмет за смяна, само че го пропиля. През 1991/92 при Филип Димитров Съюз на демократичните сили получи различен късмет, който също беше прахосан. Следващата опция беше през 1996/97, само че Иван Костов го проигра. Не бяха употребявани и следните моменти: приемането на страната в НАТО през 2004 и в Европейски Съюз през 2007 година. И уличните митинги през 2013/14 против опита Делян Пеевски да бъде назначен за началник на ДАНС не доведоха до смяна. Решаващото във всички тези случаи беше неналичието на общественик.

Дали, съгласно Вас, министър председателят Борисов ще подаде оставка? Или основният прокурор Гешев?

Клаус Шрамайер:  Това зависи от устойчивостта, продължителността и интензивността на митингите. Но и те евентуално няма да имат различен избор. Срещу демократично мислещи хора не можеш да изпратиш армията.

Главният прокурор зае ясна политическа позиция и атакува президента. Това не нарушава ли конституцията? Дали в Германия би могло да се случи сходно нещо?

Клаус Шрамайер:  Сама по себе си тази мисъл е неуместна. Тук още един път личи неверната структура на българската прокуратура.

Как оценявате дейностите на Румен Радев?

Клаус Шрамайер:  Той беше вкаран в настоящата си роля инцидентно - поради безумната акция на Гешев. Би било за първи път след измененията в България един боен да вземе властта. А това, че е бил военачалник от Военновъздушни сили, изключително като вземем поради настоящето положение на армията, не значи нищо. Досегашното му ръководство, характеризиращо се с отдалеченост към Българска социалистическа партия и нападки против държавното управление, е без профил, консистенция и някакви по-особени политически благоприятни условия. По-скоро Христо Иванов от " Да, България " наподобява в този момент като водач. С доста храброст някогашният правосъден министър се бори от оставката си насам против несправедливостите. Между другото със своята акция в парк " Росенец " до лятната резиденция на Ахмед Доган на 8 юли, Христо Иванов даде началният сигнал за въстанието. Но въпреки всичко имаше и шанс, че на 9 юли Гешев наля още масло в огъня със своята акция в президентството.

Какви са сюжетите за България, съгласно Вас?

Клаус Шрамайер:  Песимист съм от позиция на досегашните несполучливи опити за смяна. Дали България, в тази конюнктура на Балканите, може сама да се оправи с проблемите си? Остава вярата, че българите най-накрая са се поучили от опита си. Впрочем, в Белград също нещо се случва.

Вижте и видеото на Дойче Веле: https://www.dw.com/bg/%D1%88%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-30-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D1%8F-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0/a-54168367?fbclid=IwAR1X1wjRi10z-zBs6LQsLMBE5E8z5tOgYaUFnlCFb8qu8yiYqjtClg3oCgY

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР